Mijn naam is Michèle van der Meide. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen (12, 10 en 8 jaar). Sinds begin 2013 ben ik gastouder en tot op heden bevalt het me uitstekend om gezin en werk te combineren in de vorm van het gastouderschap.

 

Ik vind het belangrijk de kinderen een liefdevolle en veilige plek te bieden zodat ze met veel plezier komen spelen en we met zijn allen een fijne tijd hebben.
Respect voor elkaar, normen en waarden zijn hiervoor belangrijke voorwaarde om dit te bereiken en hier hecht ik veel waarde aan.

Belangrijk vind ik dat een kind kind kan zijn en ik geloof dat ieder kind zich in zijn eigen tempo en op zijn manier ontwikkelt. Om dit te stimuleren, bied ik verschillende soorten speelgoed, materiaal en activiteiten aan afgestemd op de behoefte van het kind.

Iedere dag heeft een vaste structuur, binnen het dagritme is er veel ruimte om zelf te spelen en te ontdekken. Afgestemd op de behoefte en ontwikkeling van de kinderen bied ik activiteiten of speelgoed aan. 

 

Als het mogelijk is gaan we lekker naar buiten. In de tuin zijn er speelmogelijkheden maar ook de kinderboerderij, het strand of speeltuin Lammerenburcht in Vlissingen bezoeken we regelmatig.

 

Elke dag geniet ik van mijn werk, het is prachtig om de ontwikkeling van kleine kinderen te zien. De ontwikkeling in de eerste vier jaar gaat zo ontzettend snel en het is mooi om daar naast te mogen staan en het mee te beleven.

Omdat ik mijzelf ook verder wil blijven ontwikkelen ben ik in januari 2017 een opleiding voor kindercoaching gestart.